Zoete aardappel soep
Ingrediƫnten:
1 el olijfolie
1 ui grof gesneden
1 tl geraspte gember
1 tl geraspte knoflook
100 gram winterpeen in plakjes
500 gr zoete aardappel geschild en in blokjes
750 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
1/2 tl chilivlokken
scheutje kokosmelk voor erover
Bereidingswijze:
Neem een grote soeppan en verhit hierin de olijfolie. Fruit de ui aan tot glazig en voeg dan de gember en de knoflook toe.
Doe vervolgens de winterpeen en de zoete aardappel in de pan erbij en bak dit even mee voor je de bouillon erbij giet. Voor het snijden van de
Breng aan de kook en kook voor ongeveer 20 minuten of tot de zoete aardappel en wortel zacht genoeg zijn.
Gebruik de staafmixer om de soep nu glad te pureren.
Voeg als laatste de kokosmelk toe en warm het geheel nog een keer goed door.
Serveer de soep met de chilivlokken en wat kokosmelk.
Eet smakelijk!