Venkel-sinaasappelsalade met andijvie en olijven
Ingrediƫnten:
3 sinaasappels
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 venkelknollen
135 g andijvie
3 eetlepels olijven (kalamata)
Bereiden:
Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit en meng het sap in een slakom met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere 2 sinaasappels. Dit gaat het makkelijkst als u ze, net zoals een appel, in een ronddraaiende beweging schilt. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Doe het vruchtvlees in de kom. Snijd de steeltjes van de venkelknollen, maar bewaar het groen. Snijd de venkelknollen doormidden en wip met een scherp mesje de harde kern eruit. Snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Doe ze in de kom en schep ze door de dressing. Laat 10 minuten intrekken. Snijd het venkelgroen fijn. Snijd de harde onderkant van de andijvie en gebruik de binnenste bladeren van 1 stronk. Scheur de bladeren in grove stukken. Meng ze met de olijven en het venkelgroen door de salade. Serveer direct. Lekker bij gegrild vlees of gegrilde vis.
Tip:
Andijvie over? Scheur de bladeren in stukken en roerbak ze 3 min. met wat knoflook. Een lekker en snel bijgerecht!
Eet smakelijk!