Tuinbonen met spekjes en tijm
Ingrediƫnten:
- 450 g tuinbonen
- 2 takjes tijm
- 2 uien
- 1 el boter
- voor de vleeseters: 125 spekjes
Bereiden:
Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de uien zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en ui toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de ui glazig is.
Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-uimengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
De tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 min. en neem een dubbele hoeveelheid.
Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.