Tomatensoep
Ingrediënten voor 4 pers:
750 g tomaten
1 middelgrote ui
1 winterpeen
2 el traditionele olijfolie
70 g tomatenpuree
1 teen knoflook
2 takjes verse tijm
2 rundvleesbouillontabletten
750 ml kokend water
Bereiden:
Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, winterpeen, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken. Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Eet smakelijk!