Savooiekooltaart met chorizo en kaas
Ingrediënten:
65 g hazelnoten
200 g bloem
zout
125 g koude boter
300 g kwark
1 bosje peterselie
175 g italiaanse kaas (parrano of parmezaanse)
3 eieren
peper
250 g chorizo
300 g gesneden svooiekool
½ eetlepel boter om mee in te vetten
Bereiden:
Hazelnoten heel fijn hakken (of in keukenmachine fijnmalen). Hazelnoten in kom doen en bloem en zout erboven zeven. 100 g boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden. 100 g kwark toevoegen en met koude handen snel tot samenhangende deegbal kneden. Deegbal afgedekt ca. 20 minuten in koelkast laten rusten. Intussen peterselie fijnhakken. Kaas in kleine stukjes snijden. Eieren loskloppen met rest van kwark. Kaas, peterselie en peper erdoor kloppen. Chorizo in blokjes snijden. In roerbakpan rest van boter verhitten en op laag vuur de kool al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Chorizo door kool mengen en nog ca. 1 minuut meewarmen. Kool door eiermengsel scheppen. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 1/2 cm dik en 5 cm groter dan vorm. Vorm invetten en bekleden met deeg. Koolmengsel er-over verdelen. Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Taart in midden van oven ca. 50-60 minuten bakken.
Eet smakelijk!