Salade met palmkool, linzen en tomaten
Ingrediënten voor één persoon:
- 1 rode ui
- een stuk of 6 – 8 bladen palmkool
- 1 knoflookteentje (of meer!)
- 10 cherrytomaatjes
- 1 kopje linzen (gekookt of uit blik)
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- peper & zout
Bereiding:
Snij de rode ui in halve ringen. Was de palmkoolbladeren schoon en snij het harde stuk in het midden, de nerf, er uit. Snij de bladeren vervolgens in reepjes. En snij de knoflook heel fijn.
Verwarm een beetje olie in een pan en bak de ui op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en palmkool toe en bak nog zo’n 3 minuten mee.
Halveer de cherrytomaten en doe deze samen met de linzen en de palmkool in een schaal.
Maak de dressing door het citroensap en de olijfolie te mengen (hoeveelheden zijn niet exact trouwens, pas aan naar je eigen smaak) en breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing door de salade en klaar is kees.