Rode biet met chocola en balsamico
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 fles bietensap
100 g extra pure chocolade
4 el balsamicoazijn
2 gekookte bietjes
1 zakje rucola
grof zeezout
Bereiden
Kook de bietjes in de schil totdat ze zacht zijn wanneer je er met een scherp mesje in prikt. Schil ze onder de koude kraan met de handen; je kunt het velletje er zo afwrijven!
Breng het bietensap aan de kook en laat 30 min. op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Hak 75 g chocolade in stukjes en voeg met de azijn toe aan het bietensap. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat helemaal afkoelen.
Snijd de bietjes in elk 8 partjes. Schep in 4 diepe borden een laag ingekookte bietensaus. Verdeel de partjes biet erover. Bestrooi met rucola en schaaf de rest van de chocolade erover. Bestrooi naar smaak met zeezout.
Eet smakelijk!