Risotto met bietenloof
Voor 2 personen
Ingrediënten:
1/2 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
170 gram risottorijst
100 ml witte vermouth
300 gram bietenloof (stengels en blad)
1 theelepel verse tijmblaadjes
± 1 liter lichte groentebouillon (heet)
75 gram geraspte parmezaanse kaas
peper
Snijd de stengels van het bietenloof in dunne boogjes en het blad in reepjes. Houd gescheiden van elkaar.
Verhit 1 el olie in een braadpan. Fruit de ui aan, en laat even op laag vuur smoren. Pers het teentje knoflook erboven uit en laat even meebakken. Voeg dan de andere lepel olie toe. Voeg de rijst toe en schep goed om zodat elke korrel bedekt is met een filmpje olie. Giet dan de scheut vermouth erbij en laat deze verdampen.
Doe de bouillon in een pan en laat deze op het kleinste pitje goed heet blijven.
Voeg dan, onder heel geregeld roeren, beetje bij beetje de bouillon toe. Schep na 10 minuten de stukjes bietenstengel erbij. Blijf scheuten bouillon toevoegen en roeren en laat de rijst op deze manier gaar worden. Misschien heb je niet alles nodig. Dat duurt – afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt – zeker 20 minuten. Schep dan het bietenblad, de tijm en de kaas erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Eet smakelijk!