Rijke boerenkoolstamppot
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 rode uien
800 g champignons
1.2 kg kruimige aardappel
600 g verse boerenkool
100 ml volle melk
30 g roomboter
3 el grove mosterd
2 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
Bereiden:
Pel de uien en snijd in ringen. Maak de champignons schoon en halveer.
Kook de aardappelen met de boerenkool in een grote pan in weinig water, met zout naar smaak in ca. 20 min. gaar. Voeg de melk en boter toe en stamp het geheel met een stamper tot stamppot. Schep de mosterd erdoor en voeg naar smaak peper toe.
Verhit ondertussen de olie in de wok en pers de knoflook erboven uit. Bak de uienringen hier ca. 1 min. in. Voeg de champignons toe en bak mee. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
Verdeel de stamppot over de borden en schep de champignons erdoor.
Eet smakelijk!