Regenboogsnijbiet met totmaat
Ingrediënten:
- 400 gram snijbiet
- 125 ml olijfolie
- 5 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 1 citroen schaaf er 2 dunne schilletjes af en gebruik 1 eetlepel sap
- 3 takjes verse origano
- 300 gram romatomaten, die goed rijp zijn
- 120 gram lekkere groene ontpitten olijven
- 5 gram verse basilicum
- naar smaak peper & zout
Bereiding:
Was de snijbiet en haal de bladeren van de stelen, snijd ze in kleine stukjes bak ze in koekenpan in een theelepel olijfolie gedurende 4 minuten, snijd van de bladen ook kleine reepjes, voeg ze toe bij de stelen en bak ze nog 3 minuten, doe ze in een schaal en leg er even een bord overheen.
Veeg de net gebruikte pan schoon en doe er 90 ml olijfolie in, doe er de in dunne plakken gesneden knoflook, de gesneden ui, het citroenschilletje en de oregano in, bak dit mengsel gedurende 12 minuten. Voeg de tomaten toe met wat zout en peper doe dit ongeveer 2 minuten.
Roer nu de snijbiet erdoorheen en de groene olijven en laat de pan even 5 minuten staan zonder vuur.
Doe de groente in een een schaal en voeg het citroensap toe en alvorens hem te serveren ook de basilicum blaadjes en voeg naar smaak peper & zout toe.
Eet smakelijk!