Regenboogpeen uit de oven met knoflook en honing
Dit heerlijke gerecht is gemakkelijker dan je denkt en het is nog supergezond ook. Daarnaast is het een feestje om te serveren dankzij de prachtige kleuren van de regenboogpeen. Je kunt dit gerecht serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht. In dat geval kun je er het beste voor kiezen om er een stukje biologisch vlees of vis bij te serveren.
Ingrediënten:
600 gram regenboogpeen
Flinke scheut olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 el honing
flinke snuf zeezout en grofgemalen peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Schil de wortels en snijd ze indien ze dik zijn doormidden. Doe de olijfolie, knoflook, honing en kruiden in een schaaltje en meng door elkaar. Smeer met een kwastje het mengsel oven de peen. Rooster de peen in circa 30 minuten gaar. Geer halverwege om.
Eet smakelijk!