Pittige rettichsalade
Ingrediënten:
1 rettich (groente)
½ eetlepel grove mosterd
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel walnootolie
1 eetlepel witte-wijnazijn
½ theelepel honing
50 g gezouten macadamianoten (grofgehakt)
voor de vleeseters: 1 plakje bakbacon (in reepjes)
Bereiden:
Rettich met scherp mes of kaasschaaf in flinterdunne plakken snijden. Dressing kloppen van mosterd, olie en azijn en op smaak brengen met honing, zout en peper. Plakjes rettich dakpansgewijs op vier borden rangschikken. Mosterddressing over rettich druppelen en smaken 20 min. laten intrekken. In droge koekenpan noten kort roosteren en op bord laten afkoelen. Baconreepjes in koekenpan uitbakken. Noten en bacon over salade strooien.
.
Eet smakelijk!