Perzische gekruide rijst met tuinbonen (Sabzi polo)
Ingrediƫnten:
(let op: dit zijn hoeveel heden voor een groter gezelschap. Pas aan naar behoefte)
- 1,4 liter water
- 800 g witte rijst (langwerpige korrel)
- 3 eetlepels (45 ml) plantaardige olie
- 1 bosje dille, fijngeknipt
- 1 bosje peterselie, fijngeknipt
- een bosje koriander, fijngeknipt
- 500 g gedopte tuinbonen
- gemalen kurkuma naar smaak
- kaneelpoeder naar smaak
- 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
- 2 afgestreken theelepels peper
Bereiden:
Breng water aan de kook in een grote pan met deksel.
Was de rijst, strooi het dan in het kokende water en roer even. Zet het vuur lager en laat het vijf minuten zachtjes koken. Meng de dille, peterselie, koriander, tuinbonen, kurkuma, kaneel, zout en peper erdoor. Doe het deksel op de pan en laat het op heel laag vuur nog 40 tot 45 minuten zachtjes koken.
Eet smakelijk!