Linzensoep met bleekselderij
Ingrediënten:
2 uien
2 stengels bleekselderij
400 g bruine linzen in blik (uitgelekt)
400 g kikkererwten in blik (uitgelekt)
4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 tl gemalen kaneel
400 g tomatenblokjes (blik)
1 liter groentebouillon van tablet
1 citroen
Bereiden:
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Halveer de citroen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el (per 4 personen) citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.
Eet smakelijk!