Lauwwarme salade van witte kool
Ingrediënten:
1 friszoete appel
ongeveer 50 g hazelnoten (grof gehakt)
5 el olijfolie extra vierge
2 el wittewijnazijn
½ teen knoflook (geperst)
½ witte kool
ongeveer 145 g rauwe ham
2 el rozijnen
Bereiden:
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van 4 el olie, azijn, knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ham in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de kool met de rozijnen 2 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Zet het vuur uit en meng de appel en de dressing door de kool.
Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de ham erover en bestrooi met de hazelnoten en rozijnen.
Eet smakelijk!