Kastanjechampignons met ansjoviscrème
Ingrediënten:
kastanjechampignons
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
8 ansjovisfilets
100 g verse roomkaas (op kamertemperatuur)
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel rode pesto
2 eetlepels verse peterselie (fijngeknipt)
Bereiden:
Champignons schoonvegen met keukenpapier en steeltjes verwijderen (steeltjes kun je bewaren voor een soepje of bouillonnetje). Olie verhitten en champignons snel rondom bakken. Bedruppelen met citroensap en bestrooien met zout en versgemalen peper. Ca. 2 minuten zachtjes smoren. Intussen ansjovisfilets kleinsnijden en vervolgens met vork fijnwrijven. Roomkaas, slagroom en pesto erdoor roeren. Op smaak brengen met (weinig) zout en versgemalen peper. Warme champignons hoog opvullen met ansjoviscrème. Garneren met peterselie. Direct serveren.
Eet smakelijk!