Kardemomkwark met kakifruit
Ingrediënten voor 4 personen:
– 10 kardemompeulen
– 75ml melk
– snuf saffraan
– 25gr poedersuiker
– mespuntje nootmuskaat
– 500gr magere kwark
– 1 kaki
– gehakte pistachenoten om te garneren
Bereiden:
Kneus de kardemompeulen en doe deze samen met de melk in een steelpannetje. Verwarm dit en laat dit op heel laag vuur voor 30 minuten trekken. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen. Laat de saffraandraadjes met 2 eetlepels heet water weken in een klein kommetje. Meng in een kom de suiker, nootmuskaat en kwark en zet in de koelkast tot gebruik.
Als de melk is afgekoeld, roer je deze door de kwark samen met de saffraan (en het beetje water). Meng dit goed door. Schil de kaki en snijd deze in kleine stukjes. Neem 4 kommetjes of glazen en vul deze met het kwarkmengsel. Garneer met blokjes kaki en de gehakte pistachenoten.
Eet smakelijk!