Griekse salade met savooie kool
Ingrediënten:
½ krop groene savooiekool
2 el rode wijnazijn
1 tl mosterd
1-2 el verse citroensap
scheut olijfolie
½ tl zout
½ tl versgemalen peper
3 lente uien , in fijne ringen
4 tomaten (of meer naar wens), in stukjes
1/3 cup zwarte olijven, in ringen gesneden
1 pakje olijven tofu, verkruimeld (bv ekoplaza of natuurwinkel)
zout & peper
handje verse versnipperde munt
Bereiden:
Haal de harde kern uit de kool en verwijder deze. Snijd de kool in de lengte (dwars over de dikke stengels) in zo dun mogelijke reepjes.
Meng voor de dressing de wijnazijn, mosterd, zout, peper en citroensap goed door elkaar. Giet nu een scheutje olijfolie erbij om de dressing te binden, goed mengen.
In een grote kom de gesneden kool, tomaten en lente-ui mengen en de dressing erbij gieten. Vlak voor het serveren de verkruimelde tofu, olijven en de munt erbij mengen.
Eet smakelijk!