Geroosterde witlof met biet en peer
Ingrediënten:
4 stronken witlof
4 el olijfolie
300 g gekookte bieten
2 rode uien (in partjes)
2 peren (mild en sappig, ongeschild)
50 g walnoten
1 el vloeibare honing
50 g oude kaas
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Bestrijk een met bakpapier beklede bakplaat met 2 el olie en leg het witlof, de biet en ui erop. Was de peren en snijd ze in de lengte in 6 parten. Verwijder met een scherp mesje het klokhuis. Verdeel de peer over de bakplaat.
Bestrooi alles met de noten en peper en zout. Besprenkel met de rest van de olie en de honing. Zet ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om. Schaaf ondertussen de kaas in dunne plakjes.
Schep de groenten en peer in een schaal en bestrooi met de kaas.
Eet smakelijk!