Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine
Geroosterde rode bieten en rode ui met oude geitenkaas
(hoofdgerecht voor 2 personen)
400 g rode bieten
3 rode uien
2 el olijfolie
2 tl venkelzaad
peper en zout
150 g oude geitenkaas
Schil de bieten en snijd ze in partjes. Pel de uien en snijd ze ook in partjes. Doe de bieten- en uienpartjes in een ruime ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Schep de venkelzaadjes erdoor.
Zet de ovenschaal in de oven en stel de oven in op 220˚C. Rooster de groenten ongeveer 45 minuten tot ze gaar zijn. Schep ze tijdens het roosteren regelmatig om.
Snijd de geitenkaas in blokjes.
Schep de blokjes geitenkaas door bieten en uien zodra ze uit de oven komen.
Serveer de geroosterde rode bieten en rode ui als bijgerecht of met lekker brood en een salade.