Geroosterde radijs met raapsteel, appel en geitenkaasdressing
Hieronder vind u een link voor een heerlijk recept gemaakt door Maartje van Velthooven; zij heeft een eigen kookbedrijfje (https://www.facebook.com/pompoenenaubergine/) en vindt het leuk om voor ons recepten te maken die mooi overeenkomen met de seizoensproducten die wij telen.
Geroosterde radijs met raapsteel, appel en geitenkaasdressing
(bijgerecht voor 2 tot 3 personen)
1 bos radijsjes
1 el olijfolie
1 bos raapsteeltjes
1 friszure appel
50 g geitenyoghurt
50 g jong belegen geitenkaas
1 tl nigella
10 steeltjes verse bieslook
peper en zout
Haal het loof van de radijsjes (dit kan eventueel gebruikt worden in een salade of om pesto van te maken), verdeel ze over een passende ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Stel de oven in op 220˚ en schuif de ovenschaal iets boven het midden in de oven en rooster de radijsjes ongeveer 20 minuten, tot ze zacht zijn.
Snijd ondertussen de onderkantjes van de raapsteeltjes, was ze en snijd ze in stukjes.
Verdeel de raapsteeltjes over een ruime saladeschaal.
Snijd de appel in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en verdeel ze over de raapsteeltjes.
Pureer de geitenyoghurt met de geitenkaas en roer er de nigellazaadjes door.
Snijd de bieslook fijn en roer hem door de geitenkaasdressing.
Breng de dressing op smaak met peper.
Verdeel de geroosterde radijsjes en de dressing over de raapsteeltjes en appelblokjes.