Geroosterde bloemkool
Ingrediënten:
½ tl mosterdzaad
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 teen knoflook
½ tl grof zeezout
3 cm verse gember
1 limoen
10 g verse koriander
½ tl chilipoeder
1 tl kurkuma
100 ml Griekse yoghurt
1 bloemkool
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad, korianderzaad en komijnzaad 2 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan in een vijzel en maal met de knoflook en het zeezout tot een pasta.
Schil en rasp de gember. Halveer de limoen, pers een helft uit en snijd de rest in parten. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de stelen heel fijn. Meng de specerijenpasta, gember, korianderstelen, de chilipoeder, kurkuma en het limoensap door de yoghurt.
Verwijder de bladeren en de steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de hele bloemkool met het yoghurt-specerijenmengsel.
Rooster in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot de bloemkool zacht is. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met de partjes limoen.
Eet smakelijk!