Gepofte bietjes met knoflookroomkaas
Ingrediënten voor 4 personen:
1 el honing
2 el zonnebloemolie of olijfolie
4 gekookte bietjes
1 bakje kruiden-knoflookroomkaas ( ook zelf te maken van een bakje naturel roomkaas met verse kruiden uit eigen tuin en knoflook!)
Bereiden:
Kook bieten voor in een pan met ruim water. Ze zijn gaar wanner er luchtbelletjes onder de schil ontstaan of wanneer je er goed met een mesje in kan prikken. Het loof van de bietjes kun je eten als snijbiet, mits het nog fris en vers genoeg is.
Verwarm oven voor op 200 ºC. Klop in kom marinade van honing, olie, peper en zout. Wentel bieten er door en verpak per stuk in aluminiumfolie. Laat bietjes in oven in 10-15 minuten warm worden. Open pakketjes 5 minuten voor einde van baktijd en verdeel roomkaas over bietjes. Plaats opengevouwen pakketjes nog 5 minuten in de oven.
Eet smakelijk!