Gegratineerde venkel
Nodig:
- Venkelknollen
- 3 eetlepels olijfolie
- 15 gram dille (grofgesneden)
- 25 gram pijnboompitten
- 100 gram pittige kaas (in flinters)
- peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en snijd de knollen vervolgens in kwarten. Leg de stukken venkel met de snijkanten naar boven in de ingevette schaal.
- Druppel de olijfolie erover en bestrooi de venkel met peper en dille. Verdeel de pijnboompitten en de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de venkel in ca. 20 minuten licht kleuren en gaar worden.
Tip:
Soms zitten er aan de venkelknollen nog fijne takjes groen. Deze zijn mooi – en lekker – om op het laatst als garnering over een gerecht te strooien.
Eet smakelijk!