Compote van rodekool, kruidnagel en honing
Ingrediƫnten:
2 eetlepels olie
25 g boter
4 rode uien (in dunne partjes)
500 g rode kool (fijngesneden)
1 kruidnagel
1 mespunt kaneel
100 ml runderbouillon
4 eetlepels honing
Bereiden:
Verhit de olie en de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de uien hierin tot ze bruin kleuren. Schep de rodekool erbij en voeg de kruidnagel, de kaneel, de runderbouillon en de honing toe. Laat het geheel met de deksel op de pan 10 minuten stoven. Breng de compote op smaak met zout en (versgemalen) peper en indien nodig 1-2 eetlepels azijn. Lekker bij stoofvlees en puree.
Tip:
Als u de compote in een gesteriliseerde pot bewaart, blijft hij zeker een maand goed. Kook de pot en het deksel enkele minuten uit in een pan met water, doe de hete compote erin en sluit de pot goed af.
Eet smakelijk!