Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine
Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus
(voor 4 personen)
400 g boekweitpasta
een pompoen van ongeveer 1500 g
1 rode ui
2 tenen knoflook
30 g kappertjes
40 g gedroogde tomaatjes
50 g groene olijven
200 ml haverroom
1 el Italiaanse kruiden (Blauwe Huis)
peper
zout
olijfolie
Snijd de pompoen in vieren en verwijder de zaadlijsten en de zaden.
Snijd de pompoenkwarten in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met peper en zout naar smaak en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en stel de oven in op 220°C.
Rooster de pompoen 25 tot 35 minuten, tot hij gaar is en de randjes donker beginnen te kleuren.
Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in een ruime pan in 1 eetlepel olijfolie en wat zout tot ze zacht en glazig zijn.
Verhit ruim water in een grote pan en kook hierin de boekweitpasta in 6 tot 8 minuten beetgaar.
Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe en prak ze grof met een vork of pureer ze grof met een staafmixer.
Roer de pompoenpuree samen met de haverroom tot een stevige, smeuïge saus.
Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en de groene olijven in ringetjes.
Roer de gedroogde tomaatjes, de groene olijven, de kappertjes en de Italiaanse kruiden door de pompoensaus.
Breng de pompoensaus op smaak met peper en zout.
Serveer de boekweitpasta met de pompoensaus en sprenkel er vlak voor het serveren nog een beetje olijfolie over.