Asperges uit de oven
Ingrediënten voor 2 personen
500 gram witte asperges
2 tenen knoflook
1 eetlepel verse tijmblaadjes
50 milliliter witte wijn
3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220°C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Leg de asperges één voor één op een plank en schil ze met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Leg de asperges op een rij en snijd de houtachtige uiteinden op gelijke hoogte weg, zodat alle asperges even lang zijn.Leg de asperges met tussenruimte naast elkaar in de braadslede en verdeel de plakjes knoflook en tijmblaadjes ertussen. Strooi er wat zeezout en versgemalen peper over. Sprenkel de wijn en olijfolie erover. Schep de asperges om tot ze rondom bedekt zijn met wat olie.Schuif de braadslede in de oven en rooster de asperges in 25 minuten lichtbruin en gaar. Schep ze af en toe even om.
Eet smakelijk!