Appel-wortelquiche met geitenkaas
Een recept van Maartje van Velthooven
Appel-wortelquiche met geitenkaas
Ingrediënten:
5 plakjes bladerdeeg
2 el couscous
2 grote of 3 wat kleinere appels
500 g bospeen of winterwortel
250 g zachte geitenkaas
het sap van 1 citroen
2 el honing
2 el olijfolie
zout en peper
verse bieslook
Bereiden:
Maak de bospeen of winterwortels schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de wortelstukjes over. Besprenkel de stukjes met de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Rooster de wortelstukjes ongeveer 15 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven. Schep af en toe om.
Sprenkel na 15 minuten het citroensap en de honing over de wortelstukjes en rooster ze nog ongeveer 15 minuten. Schep weer af en toe om.
Vet ondertussen een quichevorm of springvorm van ongeveer 24 cm ø in en bekleed hem met bladerdeeg. Sluit de naden goed en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Strooi de couscous over het bladerdeeg, de couscous vangt het vocht uit de appels en wortels op, zodat het bladerdeeg mooi droog blijft.
Snijd de appels in partjes en verdeel ze over de couscous. Schep de wortelstukjes op de appelpartjes. Verkruimel de geitenkaas en verdeel hem over de wortelstukjes,
Bak de quiche op 220°C in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Knip de bieslook in stukjes en strooi hem vlak voor het serveren over de quiche.