Risotto met palmkool en champignons
Ingrediënten:
300 gram risottorijst
500 gr palmkool
400 gr kastanjechampignons
2 kleine uien
3-4 tenen knoflook
1 liter kruidenbouillon
Scheutje witte wijnazijn
100 gr grana padano
Klein beetje sinaasappelrasp
Klein beetje sinaasappelsap
Handje geroosterde pijnboompitten
4-seizoenenpeper
Olijfolie of rijstolie
Bereiden:
Snijd de palmkool in kleine stukken (de dikke nerven haal je eraf). Snipper de ui en knoflook en rasp wat sinaasappelschil (fijn raspen).
Zet de bouillon op. Doe de palmkool bij de bouillon en kook 5 minuutjes. Haal het daarna met een spatel uit de bouillon en laat uitlekken in een vergiet.
Fruit de ui en knoflook even in de olie. Voeg de risotto toe en roer goed door. Blus af met de witte wijnazijn en een klein beetje sinaasappelsap. Voeg een scheutje van de bouillon toe en de sinaasappelrasp toe en zet het vuur zacht.
Snijd ondertussen de champignons in vieren en bak ze kort in wat olie. Zet apart.
Voeg elke keer wat beetjes bouillon aan de risotto toe totdat de rijst smeuïg is. Voeg dan de palmkool en champignons toe. Roer de grana padano erdoorheen. Breng op smaak met de peper. Bestrooi met wat pijnboompitjes.
Eet smakelijk!