Geroosterde spitskool
Ingrediënten:
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel mosterdzaad
1 spitskool
50 g coppa di parma of een andere soort rauwe ham
Bereiden:
In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met de hand goed tussen bladeren smeren. Coppa di parma-plakjes halveren. Spitskoolkwarten op bakplaat of in grote ovenschaal naast elkaar leggen. Plakjes vlees in verschillende lagen zo diep mogelijk tussen koolbladeren steken.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven plaatsen en spitskool in ca. 30 min. gaarroosteren.
In plaats van mosterd en mosterdzaad kunt u ook 2 eetlepels grove mosterd gebruiken.
Eet smakelijk!