Nieuw-Zeelandse Spinazie met Yoghurt
Nieuw-Zeelandse spinazie is een eenjarige eetbare plant uit de ijskruidfamilie. De soort is niet verwant aan spinazie. De plant is aan het einde van de 18e eeuw naar Europa gebracht. De groente wordt geteeld in de natuurlijk voorkomende vorm en heeft daardoor weinig last van ziekten. Omdat de plant warmteminnend is verloopt de groei in Nederland aanvankelijk traag en wordt pas in augustus de snelste groei bereikt.
De driehoekige blaadjes zijn dik en vettig en worden op dezelfde manier bereid als spinazie.
Nieuw Zeelandse spinazie met yoghurt
Ingrediënten:
500 gram verse Nieuw Zeelandse spinazie
1 fijngesneden ui
2 teentjes fijngesneden knoflook
1,5 deciliter uitgelekte yoghurt
2 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper
zout naar behoeven
Bereiden:
Fruit de ui gedurende 3 minuten in hete olie. Voeg spinazie toe en laat deze met de deksel op de pan gaar worden. Voeg zonodig wat water toe. Laat de spinazie afkoelen, snijd hem klein, roer er de uitgelekte yoghurt, knoflook, peper en zout door en serveer als koude salade.
Eet smakelijk!