Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
Ingrediënten:
1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
700 g verse rabarber
2 el lichtbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
150 g lichtbruine basterdsuiker
175 g zachte boter
3 middelgrote eieren
125 g blanke amandelen
125 g zelfrijzend bakmeel
45 g amandelschaafsel (zakje 45 g)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de halve sinaasappel uit. Snijd de rabarber in stukjes. Schep de rabarber mer de helft van de sinaasappelrasp, 1 el basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker om in een kom.
Klop in een andere kom 175 g boter, 150 g basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een crèmekleurige massa. Maal de amandelen. Klop de eieren erdoor. Klop de gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en sinaasappelsap in gedeelten erdoor.
Doe het beslag over in een ingevette vorm, strijk de bovenkant glad. Laat in een zeef de rabarber uitlekken en verdeel over het beslag. Bak de taart in de oven ca. 20 min. Smelt intussen de rest van de boter.
Meng de rest van de sinaasappelsap, 1 el suiker en de geschaafde amandelen erdoor. Schakel de oven terug naar 175 °C. Verdeel het amandelmengsel over de taart en bak nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin.
Lekker smullen maar!