Boerenkoolpesto
Ingrediƫnten:
100gr boerenkool
60gr Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
30gr cashewnoten, ongezouten
30gr walnoten, ongezouten
sap van 1/2 citroen
200ml olijfolie
zeezout
witte peper
Bereiden:
Zorg dat de boerenkool goed gewassen is en blancheer daarna 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp daarna het resterende water met je handen eruit.
Hak de Parmezaanse kaas en knoflook grof en meng met de boerenkool, cashewnoten, walnoten, citroensap en 150ml olijfolie in de keukenmachine. Maal fijn tot een pesto. Voeg extra olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zeezout en witte peper.
Schep de pesto in een (gesteriliseerd) glazen potje en schenk er een dun laagje olijfolie op. Sluit goed af en bewaar in de koelkast. Op deze wijze houd je het wel een dag of 5 goed.
De pesto is heerlijk wanneer u hem ruim mengt door pasta.
Eet smakelijk!