Geroosterde truffelaardappel en zoete bataat met balsamico
Ingrediƫnten:
500 gram truffelaardappels
2 sjalotten
500 gram zoete bataat
6 teentjes knoflook
olijfolie
balsamicoazijn
honing
enkele takjes verse tijm
enkele takjes rozemarijn
bosje platte peterselie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de aardappels schoon en snijd ze door, schil de zoete bataat en snijd ze in grove stukken. Leg alles gemengd met de knoflookteentjes en de tijm en rozemarijn op een bakplaat (met bakpapier) en besprenkel rijkelijk met olijfolie, balsamicoazijn en honing. Schud de groenten regelmatig om zodat ze niet verbranden tijdens de baktijd. Bak alles in max. 45 min. gaar. Knip de platte peterselie na het roosteren over het gerecht en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Er kunnen ook naar behoefte nog wortels meegebakken worden.
Eet smakelijk!