Gevulde patisson pompoen
Ingrediënten:
1 patisson
250 gr gehakt
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el gedroogde tomaten, fijngehakt
1 tl paprikapoeder
scheutje balsamico-azijn
1 ei
2 el geraspte oude kaas
olijfolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het kapje van de patisson en hol met een lepel voorzichtig uit.
Zet een pan water op en breng aan de kook. Leg de uitgeholde patisson erin zodra het water kookt. Voeg ook het kapje toe. Kook de patisson 5 minuten.
Verwarm een braadpan, doe er een scheut olijfolie in en bak daarin het gehakt. Blijf roeren terwijl je bakt. Voeg na 5 minuten de knoflook en de ui toe en zet het vuur iets lager. Voeg de tomaten, paprikapoeder en de azijn toe. Roer nog even door en laat 5 minuten pruttelen.
Haal de patisson uit het kokende water, dep droog en leg in een ovenschaal. Vul de groente met het gehakt.
Breek het ei en klop even door in een schaaltje. Verdeel over het gehakt en bestrooi met de kaas. Bestrooi met peper en zout. Giet er nog wat olijfolie over en doe daarna het kapje er weer op! Na 20 minuten in de oven is ie klaar!
Eet smakelijk!