Gebakken koolrabi met kardemom en geitenkaas
Ingrediënten voor 4 personen:
verse bieslook (ong. 25 gr.)
125 ml crème fraîche
125 g verse geitenkaas
versgemalen peper
½ zak waterkers (a 75 g)
1 el olijfolie extra vierge
3 el aardappelzetmeel (of maizena)
1 tl poedersuiker
½ tl gemalen kardemom
2 koolrabi’s
25 g boter
Bereiden:
Bieslook fijnsnijden, 8 sprieten apart houden. In kom crème fraîche met vork door zachte geitenkaas prakken. Bieslook erdoor roeren en mengsel op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Harde steeltjes van waterkers verwijderen. In schaal waterkers omscheppen met olie, mespunt zout en versgemalen peper.
Aardappelzetmeel of maizena, poedersuiker, kardemom, 1/2 tl zout en mespunt versgemalen peper met 2-3 el water tot beslag roeren, zo dik als yoghurt. Koolrabi’s schillen en in dunne plakjes snijden of schaven. In twee koekenpannen met antiaanbaklaag beetje boter verhitten. Helft van plakjes koolrabi snel door beslag halen of met behulp van kwastje met beslag bestrijken.
In twee koekenpannen plakjes koolrabi dakpansgewijs op elkaar leggen, in vorm van kleine, open cirkel (‘kransje’). Koolrabi op matig vuur in 10 min. goudbruin bakken en (bijvoorbeeld met behulp van deksel) halverwege voorzichtig omdraaien. Waterkers over warme borden verdelen. Koolrabikoekjes elk voorzichtig op waterkers laten glijden. Overtollig vet wegdeppen met keukenpapier en onder aluminiumfolie warmhouden. Zo nog 2 koekjes bakken.
Met behulp van twee in heet water gedoopte dessertlepels 4 ovale bolletjes van geitenkaasmengsel vormen. In midden van elk koolrabikransje bolletje geitenkaas leggen en garneren met sprieten bieslook.
Eet smakelijk!