Rodekoolpakketjes
Ingrediënten:
1 rode kool
1 stevige appel ((bijv. elstar of jonagold), geschild)
250 g rundergehakt
2 eetlepels verse dille (fijn gesneden)
150 ml rode wijn
100 ml vleesbouillon
1 eetlepel vloeibare honing
2 rode uien (in dunne ringen)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 8 mooie grote bladeren van de kool los, snijd de harde nerf weg en laat ze in ruim kokend water in 2-3 minuten soepel worden. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de appel in dunne schijfjes. Meng het gehakt met de dille en zout en peper naar smaak en vorm er 8 rolletjes van 4-5 centimeter lang van. Spreid de koolbladeren uit, verdeel de appelschijfjes erover en leg er een gehaktrolletje op. Vouw de bladeren tot pakketjes dicht en leg ze in de ovenschaal. Meng 100 ml rode wijn met de bouillon en de honing en schenk dit in de schaal. Laat de pakketjes in de oven in 30 minuten gaar worden, bedruip ze regelmatig met stoofvocht. Schep ondertussen de uiringen om met zout naar smaak en 50 ml wijn, laat ze 30 minuten staan en laat ze uitlekken. Verdeel de uiringen over de pakketjes uit de oven.
Eet smakelijk!