Knapperige spruitjes, walnoten en spekejs
Ingrediënten:
450 g spruitjes
1 teen knoflook
30 g gepelden walnoten
1 el olijfolie
2 el magere spekblokjes
½ tl gedroogde tijm
Bereiden:
Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes. Kook de spruitjes in een dun bodempje water met zout ca. 4 min. Giet de spruitjes af boven een zeef en spoel ze met koud water af.
Verhit de olie in een wok. Bak de spekblokjes al roerend ca. 1 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de wok. Roerbak de spruitjes in het spekvet op halfhoog vuur ca. 2 min. Bak de knoflook en walnoten ca. 30 sec. mee. Roer de tijm en spekjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Eet smakelijk!