Knolselderijfrietjes met kruidendip
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- olijfolie
- 1 bosje bladpeterselie
- 200 ml Griekse yoghurt
- zout
- versgemalen peper
- Teentje knoflook
Extra nodig
- bakpapier
- keukenpapier
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de knolselderij in gelijke frietjes en kook ze beetgaar. Giet de frietjes af en dep ze goed droog tussen keukenpapier. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de frietjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Pluk en hak de peterselie fijn en pers de knoflook in een knoflookpers of hak de knoflook heel fijn. Meng de peterselie en de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!