Rabarbertatin
Nodig:
- 500 gram rabarber
- 75 gram fijne suiker
- 1 vanillestokje
- rasp van 1 sinaasappel
- 5 blaadjes bladerdeeg
- beetje bloem
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een pievorm van 22 cm in. Snij de rabarber in stukken van 7 cm en de helft van die stukken nog eens door de helft. Strooi tweederde van de suiker en de rasp in de vorm. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verdeel dat over de suiker en leg het stokje erop. Verdeel de lange rabarberstukken er kloksgewijs overheen. Duw de halve stukjes in de openingen ertussen en in het midden. Doe het zo dat alles vol is en in een laag. Bestrooi met de rest van de suiker en de rasp. Rol de lapjes bladerdeeg uit op een bebloemd aanrecht tot een lap die eroverheen past. Maak in het midden een gat met de appelboor om de stoom eruit te laten en pas de lap over de rabarber. Stop ze lekker in en prik allemaal gaatje in het deeg met een vork. Bak de tatin 20 minuten. Laat hem even rusten en kieper hem dan op een bord. Dien meteen op!
Eet smakelijk!