Broccoli met gember en sambal
Ingrediënten
- Stronk broccoli
- 3 cm verse gember
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sambal
Bereiden
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Doe alles in een metalen zeef of vergiet en hang die in een pan met een laagje kokend water. Doe de deksel erop en stoom de broccoli in 7 min. beetgaar. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Doe samen met de sojasaus en sambal in een steelpan. Verwarm 2 min.
Variatietip:
Je kunt de broccoli ook vervangen door bloemkool.
Combinatietip:
Maak het gerecht extra lekker door op het laatst een fijngesnipperd sjalotje toe te voegen.
Combinatietip:
Met noedels en gebakken vis komt deze broccolischotel goed tot z’n recht.
Combinatietip:
Voor een extra bite strooi je een handje gezouten pinda’s over het gerecht.
Eet smakelijk!