Gevulde paprika met roomkaas
Ingrediënten:
4 paprika’s
2 el olijfolie
1 teen knoflook, gehalveerd
250 gr tomaatjes
300 gr roomkaas
dille
1 rasp citroen
couscous, voor erbij
Bereiden:
Verwarm de oven door tot 220℃ (heteluchtballon 200℃).
Snijd de kapjes van de paprika’s (bewaar ze voor straks!) en verwijder de zaadlijsten. Vet een ovenschaal in met de olie en wrijf hem in met het snijvlak van de knoflook. Zet de paprika’ s rechtop in de ovenschaal. Verdeel de tomaten over de paprika’s; duw ze een beetje aan zodat er 4 of 5 tomaatjes in passen.
Meng de roomkaas, dille en citroenrasp met een snuf zout en veel peper. Schep het roomkaasmengsel in de paprika’s op de tomaten. Duw de vulling aan met de achterkant van een lepel zodat er zoveel mogelijk in past. Zet de kapjes er weer op.
Bak de gevulde paprika’s 15 minuten in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 200℃ (heteluchtballon 180℃) en bak nog 15 minuten, tot de paprika’s zacht en sappig zijn met hier en daar een geblakerd plekje. Serveer met couscous.
Eet smakelijk!