Spitskoolstamp met roombrie
Ingrediënten voor 4 personen:
1.2 kg iets kruimige aardappelen
1 spitskool
2 rode puntpaprika’s
50 g ongezouten roomboter
200 g roombrie
4 el zonnebloemolie
4 el paneermeel
Bereiden:
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in reepjes.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de helft van de boter in een wok en roerbak de kool en de paprika 5 min.
Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Meng de groenten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de brie in gelijke punten door de punt eraf te snijden en de rest in stukken te snijden. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de brie erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de brie op hoog vuur in 3 min. rondom bruin.
Verdeel de stamppot over de borden en leg op elk bord een punt gebakken brie.
Eet smakelijk!