Nasi goreng met witte kool
Ingrediënten:
Voor 4 personen
250 gram zilvervlies rijst
2 uien
1 – 2 teentjes knoflook
2 preien
1 rode paprika
200 gram witte kool of taugé
2 eetlepels olie
2 theelepels koriander
1 theelepel kurkuma geelwortel
1 theelepel komijn
1 theelepel gember
Voor erbij:
150 gram hamreepjes
2 eieren
kroepoek
komkommer
sojasaus
sambal oelek voor pit
Bereiden:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Het wokken is makkelijker als je de rijst eerder op de dag of de dag ervoor al gekookt hebt, maar het hoeft niet. Ik kook de rijst altijd in een rijstkoker. Zo is de korrel goed droog en direct klaar voor gebruik.
Snij de uien in stukjes, hak de knoflook fijn. Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Snijd de prei in ringetjes. Was en snijd de paprika in stukjes en snijd de kool fijn.
Verwarm een grote koekenpan of wok met olie en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg de koriander, kurkuma, komijn en gember toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de prei toe en de paprika. Na 3 minuten begint de prei te slinken voeg dan de kool, de gekookte rijst en eventueel de hamreepjes toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm een paar minuutjes.
Ondertussen verwarm je een kleine koekenpan met een beetje olie en klop de eieren los. Bak een omelet. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
Serveer de nasi goreng met de omelet, kroepoek en komkommer. Lekker met een scheutje soja en sambal oelek voor meer pit.
Eet smakelijk!