Aardpeersoep met knoflook
Ingrediënten:
600 g aardperen
2 kruimige aardappelen
2 tenen knoflook
1 el venkelzaad
1 el traditionele olijfolie
1 liter kippenbouillon in pot
Evt. ½ bakje tuinkers
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardpeer en aardappelen en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
Meng de aardpeer, aardappel en knoflook met het venkelzaad en de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om.
Breng de kippenbouillon in een soeppan aan de kook. Neem de geroosterde groenten uit de oven, voeg aan de bouillon toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Knip ondertussen de steeltjes van de tuinkers.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Verdeel de soep over 4 kommen of borden en garneer met de tuinkers.