Snijbiet hartige taart
Ingrediënten 4 personen:
Bladerdeeg (6-8 plakjes)
Snijbiet ongeveer 400 gram
2 uien
2 knoflooktenen
(gedroogde) munt
(versgemalen) zout en 4 seizoenenpeper
3 eieren
125 ml kookroom
150 gr zachte geitenkaas
60-80 gram zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Springvorm bekleden met bladerdeeg, met vork wat gaatjes in de bodem prikken.
In wokpan de ui en knoflook fruiten, snijbiet toevoegen en laten slinken.
Doe de snijbiet in de springvorm, geitenkaas er over verdelen.
Mengsel van ei, kookroom, peper/zout en munt maken en over snijbietmengsel gieten. Tenslotte de olijven er over verdelen.
Ongeveer 30 minuten in de oven laten bakken.
Eet smakelijk!