Wortelsalade met sinaasappel
Ingrediƫnten:
450 g geraspte wortel
1 sinaasappel
4 tl vloeibare honing
4 el olie
peper en zout
2 el sesamzaadjes
Bereiden:
Doe 450 gram geraspte wortel in een grote kom. Rasp het oranje laagje van de schil van 1 sinaasappel. Snij de sinaasappel doormidden en pers ‘m daarna uit.
Doe het oranje sinaasappelrasp en het sinaasappelsap in een schaaltje. Doe er 4 theelepels vloeibare honing, 4 eetlepels olie, een beetje zout en een beetje peper bij. Je hebt nu een dressing.
Roer alles goed door elkaar. Zet een koekenpan op het vuur en doe er geen olie of boter, maar wel 2 eetlepels sesamzaadjes in.
Bak de sesamzaadjes lichtbruin. Schud de pan af en toe heen en weer zodat de sesamzaadjes aan alle kanten een kleurtje krijgen.
Laat ze eventjes wat kouder worden. Doe de dressing door de wortelreepjes in de grote kom en strooi de sesamzaadjes erover.
Eet smakelijk!