Rode koolschotel met uiengehakt
Ingrediënten:
1 kg aardappelen
4 uien
2 el olijfolie
350 g gehakt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
500 g gekookte en gebonden rodekool met appel en 3 kruidnagels (dus van te voren bereiden!)
30 g ongezouten roomboter
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar.
Snijd de ui in parten. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Roer het gehakt met de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rodekool erover.
Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de rodekool. Verdeel de blokjes boter over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel ca. 30 min. in de oven tot de puree goudbruin is.
Eet smakelijk!