Bospeensoep met doperwtjes en citroenyoghurt
Een heerlijk recept van Maartje van Velthooven
Bospeensoep met doperwtjes en citroen-yoghurt
(voorgerecht voor 4 personen)
1 l groentebouillon (zelf getrokken of van een bouillonblokje)
1 ui
2 teentjes knoflook
400 g bospeen
150 g doperwtjes
chilivlokken naar smaak
150 g Griekse yoghurt
geraspte schil van ½ citroen
peper en zout
2 el olijfolie
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verwarm een pan met een dikke bodem.
Doe de olijfolie en de gesnipperde ui in de pan en bak zachtjes totdat de ui glazig is.
Voeg de knoflook toe en bak hem kort mee.
Voeg de bouillon toe en breng hem aan de kook.
Maak ondertussen de bospeen schoon en snijd in stukken van zo’n 3 cm.
Voeg de bospeen aan de bouillon toe en laat zachtjes koken tot de bospeen zacht en gaar is, ongeveer 20 minuten.
Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de citroenrasp.
Breng de yoghurt eventueel op smaak met een beetje zout.
Pureer de soep tot hij helemaal glad is.
Voeg de doperwtjes toe en kook ze 2-3 minuten mee.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen of borden.
Schep in het midden wat citroenyoghurt en garneer de soep met chilivlokken naar smaak.
Eet smakelijk!