Geroosterde bospeen met pittige specerijendip
Een recept van Maartje van Velthooven
Geroosterde bospeen met pittige specerijendip
Bijgerecht voor 2 tot 4 personen
1 bospeen
1 el olijfolie
zout en peper
2 tl honing
Voor de specerijendip:
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
125 ml volle kwark
½ tl honing
2 tl olijfolie
¼-½ vers rood pepertje, in smalle ringetjes gesneden (houd er een paar achter voor de garnering)
zout
olijfolie
4 stengels bieslook, fijngesneden
Haal het loof van de bospeen, maar laat er een klein stukje aanzitten. Was de bospeen en dep ze droog. Als de wortels dik zijn, halveer ze dan in de lengte.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de wortels hierop. Verdeel de olijfolie over de wortels en bestrooi ze met peper en zout.
Zet de oven op 220°C en schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven. Rooster de wortels 30 minuten.
Verdeel na 30 minuten de honing over de wortels en rooster ze nog 10 minuten.
Rooster voor de dip het korianderzaad, het komijnzaad en het venkelzaad in een droge koekenpan. Wrijf ze vervolgens fijn in een vijzel.
Meng de specerijen, de honing, de olijfolie, het pepertje en zout naar smaak met de kwark.
Schenk vlak voor het serveren nog wat olijfolie over de dip en garneer met wat ringetjes rode peper en de bieslook.